به گفته یک کارشناس تغذیه، مصرف پیاز علاوه بر نقش موثر در رشد و سلامت استخوانها، مقابله با عفونتها و سرطانها، قند و کلسترول خون را نیز کاهش می دهد.پیاز حاوی ویتامین c، کلسیم و فسفر به مقادیر متوسط است که میتواند در رشد استخوانها و سلامت آنها نقش موثری داشته باشد، پیاز همچنین حاوی مقداری گوگرد است که به کاهش عفونتها کمک شایانی میکند.وی با تاکید بر مصرف پیاز در وعدههای غذایی، اظهار کرد: میزان انرژی در پیاز پایین و حدود 38 کیلو کالری در 100 گرم است.با اشاره به وجود مادهای به نام گلوکزین در پیاز تصریح کرد: این ماده خواصی شبیه انسولین دارد و میتواند در افراد دیابتی کمک بسیار خوبی در کاهش گلوکز یا قندخون باشد، پیاز همچنین کاهش دهنده کلسترول و چربیهای خون است.پیاز همچنین حاوی آنتی اکسیدانهای بسیار موثر و مفید نظیر مواد فنولی و پلی فنولی است که خاصیت ضد میکروبی، ضد ویروسی و ضد قارچی دارد و میتواند کمک بسیار موثری برای سیستم ایمنی بدن در از بین بردن مواد عفونتزا باشد.این سبزی، همچنین حاوی مقدار کمی آنتیاکسیدان از نوع فلاونوئید مانند آنچه در چای سبز و سویا وجود دارد، است که می تواند از این طریق خواص ضد سرطانی خود را اعمال نماید.
خواص درمانی پیاز
- پیاز به علّت داشتن فسفر ، کارهای فکری را آسان می کند.
- برای افرادی که دچار بی خوابی هستند، مفید است و در صورت مصرف زودتر خواب به سراغ آنها خواهد آمد.
- پیاز، برای کودکان کم رشد و پیرمردان ضعیف مفید است.
- برای جلوگیری از خون دماغ می توانید چند قطره سرکه را روی پیاز رنده شده بریزید و آب آن را در بینی بچکانید، تا از خونریزی جلوگیری نماید.
- پیاز لثهها را تقویت می کند و رنگ چهره را روشن می سازد.
- پیاز سرشار از ویتامینهای A و B و C می باشد ونیزدارای آهن، آهک، فسفر ،پتاسیم ، سدیم ، گوگرد، ید،سلنیوم، سیلیس و قند است که به طور مستقیم جذب بدن می شود.
- پیاز به علت داشتن گوگرد ضد عفونت خون است. وقتی گوگرد وارد خون و ریهها گردد با عفونتهای مجاری تنفسی، مانند آسم ، برونشیت و گریپ و غیره مبارزه می کند.
- یک پزشک هندی به نام مِنون در پی تحقیقات دو ساله ی خود در دانشکده ی پزشکی، دانشگاه نیوکاسل انگلستان، اعلام نمود که: پیاز خام، پخته و یا سرخ کرده از تشکیل لخته های خون در رگ ها جلوگیری نموده و مانع از بروز سکته ی قلبی و مغزی می شود.
- پیاز قادر است که کلسترول و چربی های خون را کاهش داده و از انعقاد خون داخل رگ ها جلوگیری نماید.
- پیاز قادر است خطر ابتلا به سرطان معده را کاهش دهد.
- خوردن پیاز همراه با غذاهای چرب، مخصوصاً در مهمانی ها یا مسافرت ها، سبب هضم چربی ها می شود.
- در استعمال خارجی، پیاز پخته، تسکین دهنده ی سوختگیها و بواسیر است.
- مرهمی که از پیاز خام رنده شده درست می کنند اگر به پایین شکم بگذارند، خروج ادرار را آسان میسازد و اگر بر روی پیشانی گذاشته شود سردردهای شدید نیمه ی سر و سردردهای عصبی را آرام میکند.
- تحریکی که در هنگام پوست کندن پیاز حاصل می شود، دردهای شدید نیمه ی سر (میگرن ) را بر طرف کرده و زکامی را که تازه شروع شده است از بین می برد.
- برگ های سبز پیازچه که بیش تر هنگام بهار یافت می شود، دارای مقدار زیادی ویتامین C است.
- پیاز،تقریبا تمام خواص سیر را در معالجه ی فشارخون، مرض قند، درمان بیماری کرمک و غیره را دارد.
- مصرف پیاز پخته، باعث لینت یا نرمی مزاج میشود.
برای برطرف کردن بوی بد پیاز بعد از مصرف آن، می توانید یک عدد گردو یا مقداری نان سوخته میل نمایید و یا چند عدد باقلا را جویده و مدتی در دهان نگاه دارید.
- استفاده از پیازی که با چربی پخته شده باشد، برای دفع اخلاط چسبنده از سینه مفید است.
- مصرف پیاز پخته با چربی برای رفع یبوست و نفخ رودهها مفید است. برای این منظور پیاز را با ملایمت بپزید و در هنگام پختن به تدریج به آن کره اضافه نمایید و سپس مصرف کنید.
- اگر ورقههای نازک پیاز در شیر، پخته و مصرف شود، برای درمان دردهای حاصل از قولنج رودهها و ناراحتیهای شکم مفید است.
- پیاز پخته، حبس البول و کم شدن ادرار را شفا می دهد و ادرار آور خوبی است.
- مصرف پیاز پخته به هر شکل که باشد برای رفع ناراحتی های روحی مفید است.
- مصرف پیاز پخته شده در سرکه، برای تقویت هاضمه، زردی ، ورم طحال و استفراغ صفراوی مفید است.
- تخم پیاز طبیعت گرم دارد و خوردن 4 تا 5 گرم آن برای تحریک نیروی جنسی موثر است.
- قرار دادن پیاز پخته و گرم در محل سوختگی و یا قرار دادن آن در محل بواسیر اثر شفا بخش دارد، زیرا خون را به طرف سطح پوست انتقال داده و از تجمع خون در رگ های بواسیری می کاهد.
- اگر با آب پیاز چیزی روی کاغذ بنویسید، دیده نمی شود ولی همین که آن را گرم کنید و حرارت دهید، کلمات ظاهر می گردد.
"ارسال شده توسط خانم بهمن"